Lite mer läsning i väntan på min nästa tur till Frankrike.

Nu är nästa resa bokad och i början av februari bär det av till Peyriac för en vecka av handfast arbete. Men i väntan på det tänkte jag dela med mig ytterligare några boktips nedan för den som vill förkovra sig i Minervois och dess arkitektur och miljö.

För en tid sedan fick vi av våra franska vänner en coffee table book som ger en överblick av de fantastiskt vackra traktera kring Minervois den bygd vi tagit till vårt hjärta.

Minervois france book

En annan fin skrift köpte vi redan andra gången vi var nere i Peyriac och den avhandlar vår och alla andra byar i Cantonen Peyriac-Minervois. Cantonsystemet och de mer aktuella indelningarna av Frankrike har jag gett mig på att beskriva i ett annat inlägg.

Bok Peyriac canton

Igår fick vi en fin och inspirerande present av yngsta dottern på besök från Helsingborg, en avhandling om fransk medeltida arkitektur från 30-talet av den banbrytande svenska arkeologen Berit Wallenberg. En bok som ger oss massor av uppslag till vår restaurering av huset.

bok medeltid arkitektur

Sist men inte minst har jag lusläst ett av de senare numren av magasinet Maisons Paysannes de France som är förenings, med samma namn, huvudorgan och där vinternumret 2017 handlade bland annat om fasader och man kunde läsa om Luc Nèples och hans blogg Patrimoine Facades.

magasin byggnadsvård frankrikeSå nu känner jag mig väl förberedd att åka ner och arbeta en vecka med takimpregnering, elrörsbilning och lite annat roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s