En villa i Bromma eller 56 hus i södra Frankrike?

Ett av våra mest lästa inlägg hade titeln ”Fyra slott i Frankrike eller en villa i Bromma” så jag kan inte motstå ovan rubrik när jag vill presentera ett hus som är till salu i vår lilla by.

Nu är det naturligtvis så att snitt priset för ett hus i Peyriac-Minervois kanske snarare ligger på 1,5 miljoner SEK (145,000 Euro) och priserna varierar kraftig som överallt annars men helt klart är att med jämna mellanrum dyker det upp äldre, charmiga och renoveringsobjekt, till osannolika priser. Så egentligen får du ”bara” åtta normala hus för snittpriset av en villa i Bromma – men i alla fall!!

No 8Picture: Google Street View

Ett av flertalet exempel på ”extrapris” är det lilla triangulära huset på vår gata, Rue de la Ville, 50 meter bort mot kyrkan. Det är ett ”town house” som är cirka 25 m2 på mark i tre våningar och helt klart i renoveringsbehov men nästan beboeligt efter kanske ett par veckor av åtgärder. Helt klart måste man se över saker som elinstallationer och en del annat över tid men 20 000 Euro är ju, till och med dagens höga kurs, ett väldigt speciellt pris och det brukar dessutom finnas lite prutmån.

Vi fick en visning av vår vän mäklaren sist vi var hemma i Frankrike och i nedan bildkavalkad ser ni lite olika vinklar ar husets tre våningar.

No 8 inage 1 peryiracBottenvåningen består av ett vardagsrum med kök.

chambre 1er etageEn trappa upp sovrum och duschrum samt toalett.

No 8 salle de bainsDuschrum i stort behov av städning och viss renovering.

plafonde et trou vers grenierRediga takbjälkar mot vinden i gott skick med halvfärdigt tak.

toiletteSeparat toalett som så ofta i Frankrike.

Själva har vi redan ett så stort projekt på gång att vi valt att inte lägga ett bud även om detta lilla hus ganska snabbt kunde bli ett objekt att bo i men också att hyra ut. Här kan du titta på hela annonsen.

Självklart är detta inte det enda prisvärda objektet så det kan vara värt att lägga upp en bevakning på en mäklarsite som vi beskriver i detta inlägg eller kolla hos en lokal mäklare, som vår vän på Immobillier Minervois.

Mycket talar  för att Minervois inte bara har mycket konkurrenskraftiga priser utan är en oupptäckt juvel som kommer att öka i efterfrågan. Skälen är många, det centrala läget med nära till allt i sydvästra Europa, den hisnande vackra naturen och med en historia på 2000-år som gör sig påmind överallt. Tänk också på att Minervois är en del av Aude och att i hela departementet finns 433 byar och städer (kommuner) och i Frankrike totalt är det 36 680 (!) stycken.

Dagens episod får avslutas av ett Toulouse Lautrec citat från Albi, greven Toulouse-Lautrec föddes i staden Albi i vår närhet och spridde träffsäkra citat omkring sig, som man idag bland annat kan hitta på fönster i Albi.

henri quoteJag skall börja dricka mjölk när korna betar druvor. Skribenten med hustru syns i bilden.

Att notera: husifrankrike.com är helt ideell och ingen produktplacering förekommer.

2 reaktioner på ”En villa i Bromma eller 56 hus i södra Frankrike?

  1. Pingback: Gott Nytt Renoveringsår! | hus i frankrike

  2. Pingback: Destilleriets Törnrosasaga | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s