Veckan då det blev verklighet

2015-09-07 13.33.59 (2)

Rue de la ville med vårt hus i fonden.

Så var vi då tillbaka i Peyriac-Minervois den lilla ort 26 km norr om Carcassonne som skall bli ett av våra hem från nu. Ett digert program med möten med myndigheter och rådgivare fyllde dessa fyra dagar och så avslutningsvis signeringen av l’acte final på måndagen innan hemresan.
Jag kommer att berätta i separata bloggposter om de fyra givande möten vi hade dessa dagar och vill först och främst konstatera att vår strategi att väcka de ”franska björnar som sover” känns så här långt klockren.
Man kan i flertalet ofta engelska on-linepublikationer läsa rådet att fråga så lite som möjligt för franska myndigheter och institutioner är krångliga att ha att göra med och oerhört senfärdiga. Så här långt har vi upplevt motsatsen till 100 %. De fyra möten vi haft bokade vi så sent som på dagen innan vi åkte ned (eftersom vi blev kallade till kontraktsskrivningen med kort varsel) men helt utan problem och ofta vid det första telefonsamtalet. Noteras att telefon är effektivare än mail fortfarande, i alla fall i denna del av Frankrike.
Hela besöket avslutades på måndagen den 7 september då vi på notariens kontor signerade det omfattande kontraktet tillsammans med säljarens representant och vår förtjusande mäklare från Immobilier du Minervois http://www.immo-minervois.com/ som gett oss en service och hjälp utöver det vanliga!
Döm om vår förvåning då hela processen sedan några veckor tillbaka är helt papperslös eftersom Frankrikes alla 9300 notarier har fått en egenutvecklad toppmodern programvara med presentationsskärmar och digital signering.
Efter att avtalet var klart tog vi en kaffe med säljaren och mäklaren vid byns nya bar och blev presenterade som nya Peyriacianer eller Peyriacois på franska!

Nu börjar äventyret på riktigt!

6 reaktioner på ”Veckan då det blev verklighet

  1. Pingback: Då och nu – förvandlingen | husifrankrike

  2. Pingback: Ettårsdagen som husägare i Peyriac-Minervois! | husifrankrike

  3. Pingback: Städning, städning och städning… | husifrankrike

  4. Pingback: Fredagskväll i Peyriac-Minervois | hus i frankrike

  5. Pingback: Byns nygamla krog! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s