Fredagskväll i Peyriac-Minervois

Efter en dag av tungt arbete med fönsterrenovering (hustrun) och förberedelser för golvgjutning (undertecknad) så blir man som en ny människa efter en kall dusch. Temperaturen har nu stigit till över 30 och att då jobba ganska tungt fysiskt när man normalt sitter vid en dator gör att man verkligen uppskattar kroppens fantastiska möjlighet att reglera vätske- och salthalt.

Nåväl efter en filet de boeuf med frites och sauce Béarnaise avrundat med en glassbakelse från Carrefour var det dags för kvällspromenad i vår lilla by. Vi drog oss ned mot boulodromen där det är tävling varje fredagskväll från 20.30. Här finns också en liten servering med öl- och vinrättigheter som föreningar ganska lätt kan få här och servera till justa priser.

medeltid kyrka frankrikeVår fina kyrka med anor från 1000-talet

Vi behövde inte bekymra oss om priserna denna kväll efter som vi till vår stora glädje sprang ihop med vår mäklare och vågar jag säga, numera vän, som bjöd oss på förfriskningar. Hon har varit och är fast punkt i tillvaron vilket vi djup uppskattar.

hund beställer barInte bara svenska Peyriacois serveras här utan även en och annan fin hund.

Vad gäller tävlingen så tittade vi en stund och inser att en av denna sports största styrkor är att den utgör en möjlighet för alla generationer att umgås tillsammans, något man inte skall underskatta i samhällsbygget.

boulodrome frankrike husUnga och äldre tävlar på samma villkor och inspirerar varandra

Vi vandrade sen sakta hemåt i den 27-gradiga värmen vid 22-tiden och njöt av medeltid och nutid i skön förening.

medeltid försvarsverk fransktEn bit av den medeltida försvarsmuren som omger stan och vår hyrbil som väl får representera nutid även om den snarare kan anses vara forntid, fossildriven som den är.

ödla frankrike aude.jpgLiten söt nutida husödla cirka 10 cm lång, också på väg hem!

 

 

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Fredagskväll i Peyriac-Minervois

  1. Vilken härligt lugnt tillvaro!! Måste vara balsam för själen. Vårat sommar i Dalarna var fint också, älskar Dalarna. Värmen fick vi av trevliga dalmasarna, för vädret var lite si och så. Hälsar så gott till Er!

    Gillad av 1 person

  2. Pingback: Fest i byn | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s