Ettårsdagen som husägare i Peyriac-Minervois!

För precis ett år sedan skrev hustrun och jag under det avslutande köpekontraktet och blev lyckliga ägare till 45 m2 av Frankrike (men i tre våningar).

kontraktSedan dess har mycket hänt och det har inte gått en dag utan att vi med glädje kunnat konstatera att detta är bland det vildaste men bästa vi gjort hittills.

Taket är nytt och tätt och fint.

mms_img-1901680469 (2)Vi har kört bort närmare 5 ton rivningsrester till återvinningen och varit på spännande utflykt för att bli av med asbesten.

Vi har genomfört två dendrokronologiundersökningar som vi med spänning väntar svar på.

Vi har fått hjälp av en av Audes ledande medeltidsarkeologer att tidsbestämma huset (honom kunde man sed på svensk TV i förra veckan).

loppe

Departementsarkivet i Carcassonne hjälper oss att forska i arkiven efter husets historia.

Vi har fått massor av vänner i Peyriac-Minervois och upplevt en gästfrihet och värme från alla och inte minst vår mäklare vars hjälp varit oumbärlig och vår vän Nicolas som driver traktens bästa hotellverksamhet där vi bott ett antal gånger.

2016-04-19 07.37.05.jpgVi har precis publicerat detta det 105:e inlägget på denna blogg som numera börjar hitta sina former och följare och kommer att uppdateras 2 gånger i veckan samt under byggtiden när vi är i Frankrike med dagliga dagboksanteckningar!

Vi har fortsatt målet att första våningen skall vara beboelig någon gång under den sena delen av 2017.

Tack för att du följer oss på vår hållbara historiska resa!

 

2 reaktioner på ”Ettårsdagen som husägare i Peyriac-Minervois!

  1. 1 an déjà, j’ai l’impression que c’était hier mais aussi que vous avez toujours été là. En tout cas c’est un vrai plaisir de vous comptez par mis nous et de vous voir à chacune de vos visites. J’adore votre projet et ce que vous faites de la maison.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s