Upphittat: en leverantör av ekologiska produkter!

Generellt ser man i Frankrike nästan samma uppmärksamhet i debatten kring klimat-, miljö- och hållbarhetsfrågor men helt klart är det dagliga utbudet av varor som är en del av lösningen betydligt mer begränsat än i norra Europa.

Man skall naturligtvis ha i åtanke att den näst intill otroliga ökning av utbudet och efterfrågan vi sett på framförallt ekologisk mat i Sverige de senaste åren med en ökningstakt på 30-40% årligen är världsunik.

Och lite besviken blir man när men besöker favoritaffären Carrefour och får leta ordentligt för att hitta de giftfria alternativen och inte minst blir man knäsvag av den mur av kemikaliedofter som slår emot en när man passerar tvättmedelshyllan.

kemMen det finns många tecken på att utvecklingen går i rätt riktning. Vår lilla kommun Peyriac-Minervois tog nyligen ett framsynt beslut att fasa ut bekämpningsmedel och skriva på ett åtagande om noll bekämpningsmedel.

2016-06-06 14.55.52Ännu gladare blev vi när vi hittade en stor butik med 100 % ekologiska produkter i köpcentret i Carcassonne. Här har vi vår framtida leverantör av allt från städmedel till ett imponerande ekologiskt vinutbud förstås.

2016-06-06 14.53.59Det finns hopp för Frankrike och dessutom ser man hur den mångåriga kärlekshistorien mellan vinindustrin och kemikalieindustrin börjar erodera och giftfria viner av god kvalitet blir snabbt fler och fler.

2016-06-06 14.52.38

3 reaktioner på ”Upphittat: en leverantör av ekologiska produkter!

  1. Ping: Grundmålning | hus i frankrike

  2. Ping: Ekologiska råvaror på väg att bli ”main-stream” också i Frankrike! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s