Fredag och ett stort beslut

Så var det då dags att bestämma oss. Redan förra gången vi var här nere i början av juni fick vi offerten på terrassen på andra våningen. Terrassen, vars godkända bygglovsansökan vi berättat om tidigare och som nu skall bli verklighet.

Alla våra vänner härnere understryker att en terrass är guld värd såväl för oss själva som för de gäster som kommer att hyra vårt hus. Vi har ju förvisso vår lilla gård eller ”puit de lumière”, solbrunn, som fransmännen kallar dem. Att få ytterligare 10 m2 med vid utsikt över Peyriac-Minervois takåsar med fläkten från den berömda Minervoisvinden, det kommer att betyda mycket.

2016-06-06 12.08.42Arbetet kommer att ta upp till två månader och sker med endast naturliga material och traditionell teknik. Det är våra rådgivare Apex som offererat och de har redan de stockar vi räddade från rivningen av yttertaket förra året, i sin verkstad för att rengöras och sedan användas till snickeriet.

Så efter en god lunch var det dags för handslaget och efter semestrarna startar byggnationen. Jag har redan förvarnat Le Mairie att vi kommer att börja och nu återstår bara detaljplaneringen. Mycket talar för att vi kommer att vara på plats del av tiden (om vi kan komma ifrån jobben i Sverige) för att bidra med hantlangning och följa bygget för denna bloggs räkning. Dock har Apex princip om ”chantiers participatifes” vissa begränsningar av säkerhetsskäl i detta fall då arbetet sker på hög höjd och till stor del från byggställning.

2016-06-04 12.27.21”Chantiers participatifes” är i grunden en form av spännande delningsekonomi som utvecklats i Frankrike och övriga Europa där man erbjuder intresserade att delta i bygget och håller dem med mat och logi. Deras uppsida är att få jobba med proffs som lär ut tekniker och delar sin kunskap. Apex system med att hjälpa oss per timme att bygga själva, kan sägas vara en variant av detta. Nyligen har här i Frankrike lanserats en av de första plattformarna för att underlätta kontakt för dem som intresserar sig för detta sätt att bygga: twiza.org

En reaktion på ”Fredag och ett stort beslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s