Det är många små detaljer…

Senast vi var nere i Aude och arbetade var ju köksväggar och tadelakt i badrummet de stora spännande förändringarna och det är lätt att glömma bort de små detaljerna som också måste till för att nå ett fint slutresultat.

Dörrkarmen mellan köket och lilla kammaren på bottenvåningen är sannolikt en bärande konstruktion även om normalt en dörrkarm inte brukar vara det. Vi har redan tidigare bytt en del av den vänstra karmsidan som var förruttnad och nu var det dags att skrapa ren karmen och olja den för att få antingen ett underlag för äggoljetempera målning eller behålla den i naturträ.

dörrpost 1Från undersökningen vid husköpet vet vi vilka ytor som innehåller blyfärg och denna skall inte vara en av dem, men i alla fall så blir det mask vid skrapningen.

dörrpost 6Nästan renskrapad och snart dags för ekologisk linolja.

dörrpost 8Nu är hela karmen renskrapad!

Den andra inredningsdetaljen vi skrapade ren var skåpet som byggts i tidigare entrén och som består av ett par fönsterliknande dörrar och karm. Hustrun ägnade säkert två arbetsdagar åt att få dessa i perfekt ren kondition.

skåpdörr 1Hustrun i full aktion.

skåpdörr 2Dörrar klara och karmar på g. Här blir det nog målning med äggoljetempera senare.

skåpdörr detaljEn detalj av skåpdörren under arbete.

Jag avslutar dagens korta episod med ett par bilder av hustruns namne bland helgonen (i övrigt inga paralleller) Santa Rita av Caisa, de omöjliga fallens helgon som dog cirka 40 år innan vårt hus byggdes!

st rita 2Och för den mindre religiöst intresserade och alla oss andra en stämningsfull gryningsbild från finan Peyriac-Minervois.

gryning peyriac

En reaktion på ”Det är många små detaljer…

  1. Pingback: Dörrar, dörrar och åter dörrar… | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s