Terrassen beställd och en liten utgrävning på gång.

Som en hängiven tittare på den brittiska TV serien Restoration Man kan man inte undvika att dra paralleller med vårt eget projekt och det skall väl erkännas att jag kontaktat ett franskt georadarföretag för att se om man kunde gå över vårt golv med denna metod för att utröna om det eventuellt finns något därunder. Jag fick ett jättetrevligt och prisvärt erbjudande av dem men det enda felet ar att de var baserade i Cintré i Bretagne i norra Frankrike och där stöp den idén.

Så mycket roligare är det då att när jag häromdagen berättade för vår vän medeltidsarkeologen om ”Le trou dans le mur” (se denna artikel) och undrade om det var någon idé för oss att gäva lite i det hål i bottenplattan vi hittade under öppna spisen när vi tog bort den massiva gjutjärnsplattan som utgjorde bottnen, så var hans svar direkt att helt klart är det värt att gräva och påfallande ofta hittar men artefakter bara några centimeter under jorden på sedan länge bebyggda platser.

2016-07-03 12.51.08Han bekräftade samtidigt att han just nu inte har någon anledning att revidera sin preliminära datering av husets ursprung till någon gång mellan sent 1400-tal och tidigt 1500-tal.

Nu är det upp till resultaten av våra bägge dendrokronologiundersökningar att komplettera eller vederlägga den bilden.

Idag vra också dagen när vi betalade a-kontot för att starta byggprocessen för vår fina terrass. Detta innebär att APEX kan starta jobbet med att tillverka snickerierna och att byggnationen kan komma igång direkt efter den franska industrisemesterns slut i början av september.

3 reaktioner på ”Terrassen beställd och en liten utgrävning på gång.

  1. Pingback: Vår lilla gård, då och nu – förvandlingen | husifrankrike

  2. Pingback: Terrassen då och nu – ÄNTLIGEN KLART! | husifrankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s