Salen nu (nästan) beboelig.

För första gången sedan 2008 börjar nu salen att återta formen av ett beboeligt rum. Vid senaste besöket lade jag de sista boardskivorna som utgör ett golv i väntan på att vi kommer att lägga ett senmedeltida plankgolv av ek.

sal sistya skivaEtt golv med breda plankor och spikat med synliga smidda spikar (eller möjligen en klassisk fransk parkett uppbyggd av nästan kvadratmeterstora plattor).

Spiselkransen är avklädd i väntan på att vi hittar den rätta i sandsten eller Caune-marmor och väggarna renpickerade och skall delvis täckas av infärgad kalkputs (enduit) och delvis vara med synlig stenmur där korsvirkeskonstruktion och stenarna är extra vackra.

sal bord

Taket skall rengöras (jag letar fortfarande efter en hugad expert på kolsyreisblästring i Sydfrankrike) och sedan målas med senmedeltida typiska takmålningar.

sal tak

Ja och sen blir det dags att inreda men hittills är det trädgårdsmöbeln som får tjäna som sittgrupp. Tills det blir dags med inredning får vår nyinköpta lampa till gården utgöra utsmyckning (en investering på knappa 2 euro från loppmarknaden i Azille.

sakl lampa

7 reaktioner på ”Salen nu (nästan) beboelig.

  1. Pingback: Ett litet fönster till… | hus i frankrike

  2. Pingback: Andra dagen – vi fortsätter dra rör och kabel i köket. | hus i frankrike

  3. Pingback: Parisisk Inspiration! | hus i frankrike

  4. Pingback: Inspirerande slottsparkett! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s