Då och nu – kammaren på våning ett

Detta lilla rum med sin märkliga sydvägg, lilla fönster och, tills nyligen, otäta tak är tänkt att bli ”master bedroom”. Ja det är kanske inte den bästa beskrivningen med tanke på storleken (7,5 m2) men iallafall skall det bli ett högkvalitativt sovrum med en redig dubbelsäng av hög kvalitet och i fullängd.

2015-03-30-14-41-23Golvbjälklaget är ju nytt och den första konstruktion vi gjort själva. De 20 cm höga och runt 10 cm breda bjälkarna i fransk termitsäker douglasgran (oregon pine) sitter perfekt i våg och är väl inmurade i de bastanta väggarna. Golvet blir sannolikt ekplank i dimensionen 25 mm och så breda vi har råd med. Vi hoppas hitta sådana med spont, som vi helt enkelt skruvar i bjälkarna.

2015-09-05-11-59-39Det verkar som begagnade ekgolv inte är någon stor produkt i Frankrike och vi har hittills inte kunnat hitta någon byggnadsvårdsaffär typ Gysinge eller Nacka med flera, som vi är vana vid i Stockholm med omnejd.

20151101_102425Då väggen med fönstret är en korsvirkeskonstruktion i delvis dåligt skick (ovan fönstret) har vi funderat lite på att göra ett något större fönster när vi lagar den men inte ännu bestämt oss. Möjligen har denna vägg redan åtgärdats i samband med den pågående terrassbyggnationen. Det får vi veta på onsdag när vi kommer ner till Peyriac-Minervois.

2016-04-26-07-13-53

6 reaktioner på ”Då och nu – kammaren på våning ett

 1. Recycled & reclaimed materials are hard to find in the Aude! When you do find it, it is expensive.The Aude is about ten years behind the UK in many things like this.
  When an old house is renovated en Aude , the good old stuff often finds it’s way to the dechetterie!
  We try to re-use everything we take out and have recycled some wood and stone and terrazzo panels found elsewhere in the house to other rooms there.
  Some of our reclaimed wood and other materials have been brought by us from the UK .

  Gillad av 1 person

 2. Pingback: Inspirerande slottsparkett! | hus i frankrike

 3. Pingback: Albertus Pictor inspirerar | hus i frankrike

 4. Pingback: Mood boards – att klippa och klistra känslor | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s